Møde med van Gogh den 16, jan. 2019, Arken

Møde med van Gogh den 16, jan. 2019, Arken

Kunstneren giver muligheder, – som betragteren virkeliggør.

Kunstværket er en genstand med en vis handelsværdi, van Goghs værker en ekstrem. Men trods værdien forbliver kunstværkerne – også dem der at se på Arkens van Gogh udstilling, genstande. Døde tingester, der længes efter engagerede øjne og fantasifulde forståelser, der kan vække dem til live.

At øve og at se kunst

Ikke det hele, men at gøre et beskedent fremskridt i at se, er ambitionen for denne onsdag eftermiddag. Mange kan for sig selv konstatere, at deres evne til at se og opleve det sete kræver stadig stærkere virkemidler, som vi ofte får forærende af ‘levende billeder’: film, fjernsyn, 3D illusioner, mega lyd. Og det er OK. Men den besindige betragtning af et kunstværk, hvor det er betragterens koncentrerede og vågen bevidsthed, der vækker værket til live, kan give kunstneriske oplevelser, der har livs-kvalitets- betydning. Dette er naturligvis ambitiøst og måske kun delvis opnåeligt. men lad os prøve.

Kunstværket muliggør det, betragteren realiserer.

Kunstbetragtning ved Ove Frankel på Kunstmuseet Arkens smukke van Gogh udstilling

Onsdag den 16. januar kl 17-21 (med spisepause 19:00-19:55)

Tilmelding : Skriv mail til info@udviklingskunst.dk. Det koster 150 kr for føringen. Deltagere skal selv sørge for entre og mad, (hvis det ønskes.) Der er forsøgt reserveret bord til alle.