Stor Kunst i Stor By:

Stor Kunst i Stor By:

Et lille udvalg af den ‘store kunst’ man KAN se i London.

I anledning af vores KunstRejse til London (7. – 12. april 2019) vil jeg give en beskeden – og groft ufuldstændig – fortegnelse over, hvad der virkelig er værd at gå efter. Nogle af Kunstnerne og Værkerne kommer vi til at se, Andre kan deltagerene ønske at jeg indføjer i programmet, men alle – det er umuligt…

‘Bonnard: The colour og Memory’ Udstilling på Tate Modern

Særudstilling på Tate Modern,

Vincent van Gogh. Særudstilling på Tate Britain

Renæssancekunst:

Michelangelo

Leonardo

Rafael

Botticelli

Venus og Merkur

-og naturligvis DE ‘FASTBOENDE’ VÆRKER I LONDON:

Turner

Uden tvivl den mest omfattende samling af værker af den geniale Turner. Tate Britain har en permanent udstilling af mange af de kendteste værker af den kunstner, der tidligst lod sig lede af farven, – som malede ud fra farven – og i hidtil uset grad lod farven bestemme formen .

Mark Rothko: The Seagram Murals

Da Mark Rothko vær tæt på at have færdiggjort den store opgave, han havde fået med at skabe værker til den endnu ikke færdigbyggede Seagram Buliding i New York, fandt han at lokalerne ikke egnede sig til hans billeder. Den daværende direktør for Tate Galleries i London fik i samarbjede med kunstneren designet nogle lokaler, som kunne give værkerne den fremtræden, Rothko ønskede. På baggrund af dette arbejde kom værkerne til London. Derfor er det enestående at kunne opleve dem alle 9 her.

Rothko: Seagram End Wall.