LONDON Kunstrejse

LONDON Kunstrejse

Kunst Rejse til London.

Mandag 8/4 – fredag 12/4 2019

Stor glæde oplever vi ved at se på de talrige og let tilgængelige reproduktioner af kunst i bøger eller på skærme. Men nogle kunstværker lader sig ikke reproducere uden væsentligt tab af kvalitet. Dette gælder i høj grad værker af Turner og Rothko. Begge kunstneres værker er til gengæld fyldigt repræsenteret i London. Det er én af grundene til at tage til London på dette års kunstrejse. London selv byder på mangfoldige andre grunde: En sydende, multikulturel og kulturrig hovedstad med en overvældende fylde af oplevelser.
Kunst Kurs London bliver en kombination af kunstbetragtning, fremlæggelser, tegne- og maleøvelser og samtaler, alt lagt til rette for at styrke deltagernes oplevelse af farver, nuancer og billedskabelse.
Kurset ledes af Helle Witte Christiansen, Lisbeth Ancker og Ove Frankel.

Program dag for dag: 

Mandag den 8. april 2019: 
Vi mødes på Tate Britain ved åbningstid kl 10:00.  

Turner Collection. Verdens mest omfattende samling af Turners (1775–1851) værker i skiftende udstillinger. Turners tegninger og akvareller er ofte udstillet. Turners mest kendte værker er altid at se. f. eks dette: 

Rain Steam and Speed, Turner 1844

Vi bruger dagen på at øve skabende kunstbetragtning af udvalgte Turner-værker. – Og lidt af det meget andet, samlingen byder på.

Tirsdag den 9. april:vil være helliget National Gallery på Trafalgar Square.

Leonardo da Vincis overvældende, smukke værk ‘Anna Selvtredie’ er  hovedværket: Nok verdens mes betagende tegning, fornemt udstillet med god plads til fordybelse. Alene størrelsen er overvældende: 142X105 cm!

Anna Selvtredie. Leonardo da Vinci 1499

National Gallery viser også den ‘engelske’ udgave af Leonardos Grottemadonna. I århundreder har der været drøftelser om det er Paris eller London udgaven af det ikoniske værk, der er ‘det rigtige’. Døm selv:

Paris¨Grottemadonna London Grottemadonna


Samlingen byder på europæisk og britisk kunst fra flere århundreder. Den vil vi stifte bekendskab med for at lære mere om britisk kunst og for at anvende mandagens erfaringer på nye områder. Se f. eks dette værk af Vermeer:

Johannes Vermeer: Stående Spinet- spiller. 1670

Du kan her se National Gallery¨s udvalgte 30 ‘must see’ værker.

Onsdag den 10. april:
besøger Tate Modern: Mark Rothkos ‘Seagram Morals’ har med kunstnerens aktive medvirken fundet et godt hjem her. Rothkos værker er særligt tilgængelige for den måde, vi øver at betragte kunst på.
Tate Modern byder også på særudstillinger:
Piere Bonnard: The Colour of Memory.

Torsdag den 11. april: 
bliver en ‘halv fridag’. Shopping i London kan sikkert tiltrække efter tre dages intenst kunstarbejde. Man bør også sætte sig og tegne eller male og derved befæstige billedforståelsen med hænderne.
Der vil også være et eftermiddags besøg på Tate Britain , igen! Men denne gang for at gå tættere Vincent van Gogh.  En særudstilling med hele 45 værker af den banebrydende og selvopofrende Vincent. Det bliver et herligt og farvemættet gensyn.

van Gogh 1889

Fredag den 12. april:
vil vi føre ‘up to date´ med besøg på Saatchi Gallery, King’s Road. Åbent 10 – 19. Det er det galleri, der har gjort mange ukendte kunstnere berømte, siger de selv. De har en udstilling kaldet kaleidoscope, hvor de viser en række nulevende håbefulde kunstnere.

Endelig er mit håb, at vi kan afrunde kurset med et genbesøg hos Turner for at mærke, hvad vi har  erfaret og eventuelt lært.
Det praktiske: 

I lighed med tidligere år består kurset at ‘arbejdstider’ hver dag: Nogle timer formiddag og eftermiddag.
Der vil blive en solid middagspause, hvor man kan ‘komme sig’, spise frokost og være sammen.
Aftener er med en enkelt undtagelse fri. Den ene aften (nok tirsdag) vil der være tid til samtale om kurset, så resten af tiden kan afstemmes bedre med deltagernes behov.
Mandag og Fredag aften bør der arrangeres fælles indledning og afslutning med en middag.

Transport: Fly til og fra London kan for tiden fås for mindre end 1.000 kr. pr person.
Transport i London kan klares med anskaffelse af TravelCard eller Oystercard. Deltagerne booker selv transport til i og fra London.

Overnatning: Mulighederne er næsten ubegrænsede, men book helst et hotel i centrum. Deltagerne sørger selv for holte el.elig.
Men vi er naturligvis behjælpelige med at koordinere og vejlede, så alle kan føle sig trygge på rejsen.

Pris:Prisen er ikke fastlagt fordi vi ikke kender entrepriser i London (Berxit)

Men regn med højest 3.500 kr. for al undervisning, alle entreer og materialer.
Tilmelding: Mail til info@udviklingskunst.dk
Indbetaling af kursusbetaling: Mobile Pay til 40372038.