Kunstrejse til Firenze 2017

Kunstrejse til Firenze 2017

Individualitet:26

Frihed, konflikt og samklang?

Kunstrejse til Firenze.
19. til 24. april 2017

(lige efter Påske)

Renæssance-kunsten blomstrede først og frodigst i Firenze i 1400 og 1500-tallet.
I alle renæssancekunstens værker finder vi individualiteten:
– den individuelle kunstner, som skaber kunst ud fra sine egne intuitioner,
– fortællinger om individualistisk forstået verdensindhold. I til tider strid modsætning til tidligere, hvor der var enhed og samstemmighed i troen.

Den nye individualisme udfordrer mennesket: Hvordan kan man arbejde sammen – både med sig selv og andre.. Hvordan kan man respektere de andres forståelser, følelser og handlinger.

Rejsen skal forstås som både individuel og fælles:
Rejsens indhold bliver af meditativ og deltagende karakter: Vi vil opholde os ved nogle udvalgte kunstværker og i fællesskab trænge ind i det enkelte kunstværks mangfoldighed. Det gør vi ved i fællesskab at beskrive værkets form, rytme, komposition, stemning og væsen. Desuden vil der være individuelle øvelser som kan bidrage til alle de andres forståelse og fordybelse. Samtidig vil hver deltager kunne opleve sin personlige frihed og hvordan den kan berige de andre.
Kun de første værker er udvalgt på forhånd. Hvilke værker, vi vil arbejde med efterfølgende vil afhænge af, hvilke spørgsmål og ønsker, arbejdet med de første værker bringer med sig.
Helle og Ove har tilsammen så godt kendskab til byens kunst, at de vil kunne forslå værker og improvisere.
Dog er Firenze et sted, hvor man ikke kommer langt uden en række forhåndsreservationer. Det påtvinger os en vis ramme, men indenfor den kan vi følge den opdagelses-strøm, der sættes i gang af deltagerne og os.
Individuel er rejsen på den måde, at enhver tilrettelægger sin rejse til og fra Firenze, vælger sit eget sted at bo (eller vælger Hotel Azzi, som vi anbefaler og forsøger at forhåndsreservere)
Forplejning er også op til den enkelte. Om man vil spise fint eller fattig, for sig selv eller fælles med nogle kan man arrangere frit. Vi  (dvs Helle) har rundhåndet viden om gode steder, som vi gerne deler ud af.

Kurset ledes af Helle Witte Christiansen og Ove Frankel.
Begge har årelang erfaring med kunsten i Firenze, idet Helle er Cand. Phil. fra kunstakademiet i Firenze og Ove Frankel har ledet kunstkurser i Firenze i mere end 25 år.
Vi undersøger om der er mulighed for at tage en udflugt til
Il Giardino di Daniel Spoerri eller andet.

1

Kurset begynder onsdag den 19. april og slutter søndag den 23. om aftenen, så man skal ikke regne med at rejse fra Firenze før mandag den 24.
Kursets pris bliver ca. 3000 kr – Meget cirka for mange priser er endnu ukendte.

20 21 22 23 25 27  29 31