Arne Haugen Sørensen 7/11 2015

Arne Haugen Sørensen 7/11 2015

Lørdag den 7. november.

Sorgenfri KirkeUdstillingen på Sophienholm:

Lys og Mørke

Er snart slut.

Derfor er der arrangeret en ekstra begivenhed lørdag den 7. nov. 2015 kl 16:

http://www.sophienholm.dk/side.asp?ID=18

Lørdag d. 7. november kl. 16 i SORGENFRI KIRKE

I anledning af afslutningen på maleren Arne Haugen Sørensens meget succesfulde udstilling på Sophienholm bydes på et arrangement i form af en ganske særlig kunstnerisk og musikalsk oplevelse, som kombinerer udstillingen med en koncert i Sorgenfri Kirke.

I kirken, som jo er den lykkelige ejer af Arne Haugen Sørensens altertavle, vil trompetist Dorthe Zielke og organist Søren Johannsen spille uddrag fra Bachs Matthæuspassion og Händels Messias, samtidig med at Arne Haugen Sørensens fortolkninger af Jesu liv projiceres op på storskærm. Korsatser og solistpartier spilles af trompeten med ledsagelse af kirkens orgel. Hermed får publikum en helt ny oplevelse af de populære værker – både for øjne og ører. Malerierne supplerer Händel og Bachs kraftfulde musik og tilsammen giver det en ordløs anderledes koncertoplevelse.

Om kunstnerne:

ARNE HAUGEN SØRENSEN havde sin debut som maler og grafiker i 1953 på Kunstnernes Efterårsudstilling. Han har modtaget adskillige priser og hædersbevisninger, bl.a. Eckersberg Medaljen og Thorvaldsen Medaljen. Han er repræsenteret på de fleste danske kunstmuseer, men er også kendt for udsmykningen i en lang række danske kirker.

DORTHE ZIELKE har siden sin afslutning på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium spillet i diverse orkestre i ind- og udland. Hun spiller ofte i kirker ved festgudstjenester eller andre kirkelige handlinger. Desuden optræder hun som solist med fx Haydn eller Hummels Trompetkoncert.

SØREN JOHANNSEN er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Med det klassiske orgelrepertoire har han givet en række koncerter i Danmark og i udlandet. Søren Johannsen er organist i Christians Kirke, København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.