Kunst Rejse 2020 til Basel og omegn

Fra ca. mandag 13. april (2. påskedag) til 19. april 2020

KunstRejsen 2020 er nu på tegnebordet: Basel har rigtigt meget at byde på, som du kan se ved at klikke dig ind på de forskellige steder. Kunstrejsen bliver – som tidligere rejser – delvist individuelle og delvist fælles.

Individuelt: hver deltager sørger selv for rejse, overnatninger og forplejning. Der er et væld af gode hoteller og overnatninsemuligheder i og omkring Basel.

Fælles: Hver dag mødes vi på det aftalte sted og vi holder fælles kunstbetragtning formiddag, eftermiddag og ca 2 aftener. Programmet bliver et righoldigt tværsnit af kunstens historie men med eftertryk på ‘nyere’ kunstværker og kunstopfattelser.

Program (MEGET SKITSEAGTIGT): Her kan du se programmet i grove træk!

Denne Kunstrejse bliver – for mig – noget særligt, fordi jeg ‘vover’ at invitere deltagerne til Goetheanum ca 10 km fra Basel. Goetheanum er for mig et ganske særligt sted, fordi det er centrum for de fleste antroposofisk inspirerede initiativer. Det har gennem årene også været en uvurderlig inspirationskilde for mig, ikke mindst i mit virke som kunstformidler og underviser.

Basel er en af Europas førende kulturbyer. Der afholdes hvert år kunstmessen ‘Art Basel‘ og et væld af andre messer, f. eks Ur- og Smykkemessen, der er den største i verden.

I selve Basel – hvor der er rart og pænt (og dyrt) atBa være er der overvældende kunstsamlinger: Kunstmuseum Basel, Museum für Gegenwartskunst og Kunsthalle Basel.

Dornach, ved foden af Alperne lidt syd for Basel. Her findes Goetheanum, en højskole for åndsvidenskab med en meget bred vifte af aktiviteter: Arkitektur, Billedkunst, Skulptur, Pædagogik (Steinerskole), Bankvæsen, Landbrug, Musik, Eurytmi (bevægelseskunst)  Der bliver planlagt en her dag med rundvisning, og gerne med koncert, optræden mm, hvis det kan lade sig gøre.

Fondation Beyeler (Basels udgave af ‘Louisiana’ )

Veil am Rhein: Vitra Design Museum. med arkitektur og møbler 

Colmar (i Frankrig) ca. 45 min med toget fra Basel. Her er Grünewalds berømte, terapeutiske værk: isenheimer Altar. .