At udfordre synet!

At udfordre synet!

På Louisiana er der en stor kasse af matte plastplader. Den kan man gå ind i. Den er fuld af tåge, så man kan slet ikke se nogen konturer og øjeblikkeligt mister man orienteringen. Fornemmelsen af RUM forsvinder

Ann Veronica Janssens: Lysfarve.

I tågen er der farver. Det tre grundfarver. og afhængigt af, hvor man er og hver man ser hen får man en farveblanding der er unik. farverne følger den måde, man bevæger sig på. Man kan male med sine bevægelser så man er omsluttet af farver, men stadig helt uden konturer, bare farve. Strengt taget ikke Farve-Rum, fo rummet er stadig forsvundet. Det er SLET ikke det samme som at se på billedet ovenfor. Her er der- for at billedet overhovedet kan give mening, skikkelser. Skikkelser – de andre besøgende, ser man ikke før man næsten ramler ind i dem.

Janssens har en del andre finurligheder på udstillingen. Værker, som man let overser, fordi de ikke ligner kunst i traditionel forstand.

Vi går på opdagelse sammen og skaber en samtale om de enkelte værker og hvordan de hver for sig kan gøre os klarere over, hvordan vi ser.

Det hele kan måske sammefattes i en vovet påstand: Kunst er RUMLIG. Når kunsten opløser rummet rammer vi en grænse, går næsten over i det umulige. Men det sætter tænkningen i gang. Og tænkning er TIDSLIG. Her har vi så en chance for at forbinde rum og tid på en overraskende måde. Og måske få en oplevelse af, hvad tænkningen gør for os.

Tilmeld dig til kunstbetragtning på Louisianas udstilling

HOT PINK TURQUOISE. Fredag den 21/2 kl 14:30 – 17:00.

Pris 125 kr (indbetales på mobile pay 40372038 (eller kontant på stedet efter aftale) Send mail til info@udviklingskunst.dk

Venlig hilsen

Ove Frankel

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Frankel-Portræt-OF-lille-uds.jpeg

Ove Frankels Kunstblog er et supplement til de kunstbetragtninger der afholdes på aktuelle udstillinger. Næste gang på Louisiana med Ann Veronica Janssens udstilling af lys og fraver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *